Geschiedenis

In 1970 namen Wayman en Nelda Mitchell een kleine kerk over in Prescot Arizona. Kort na aankomst, redde God een aantal jonge hippies, ze werden welkom geheten, en vanaf dat moment storte God zijn Geest uit over de gemeente. Pastor Wayman Mitchell zocht naar mogelijkheden om jongeren te bereiken met het evangelie, en deed dat door een "coffee-house" concert bediening. Er kwamen wel meer dan 200 jongeren op af, en vele werden gered. Uit deze gebeurtenis zijn de reguliere concerten voortgekomen. Ze werden gerund door jonge mensen die toegewijd waren aan Jezus en Zijn kerk. Door hun bekering wilden ze anderen vertellen over wat God had gedaan. Persoonlijke evangelisatie werd zo een van de fundamentele grondslagen van de kerk. Daarna kwamen de impact teams: een groep van mensen die naar nabijgelegen steden reisden om de mensen daar te helpen hetzelfde te ervaren wat God hier aan het doen was. Na verloop van tijd begon God Zijn plan van discipelschap te laten zien: het trainen van jonge echtparen voor de bediening binnen de plaatselijke kerk. In 1973 werd het eerste echtpaar uitgestuurd in de bediening  - en God zegende hen. Vanaf toen werden er kerken geplant in heel Zuidwestelijke Verenigde Staten, en daarna verder in de rest van Amerika.

In 1978 werd het eerste echtpaar uitgestuurd naar een ander land - Australië. Daarna werden er kerken geplant in Mexico, Nederland en Duitsland. En later noemden we ons de Christian Fellowship Ministries (CFM).

De Deur Nederland is ontstaan toen pastor Mitchell in 1978 in contact kwam met een kleine Bijbelstudiegroep in Steenwijk. Die groep bestond uit ongeveer 30 personen en verlangde naar een pastor. Eén van de discipelen nam toen de leiding op zich. Pastor Wayman Mitchell steunde hem in het bouwen van de kerk en haalde hem regelmatig over naar de halfjaarlijkse Bijbelconferenties die in Prescott worden gehouden. Zo werd de visie van de Christian Fellowship Ministries bij de Nederlandse fellowship ingebracht. De kerk verhuisde vervolgens naar Zwolle en begon daar te groeien. Uiteindelijk was ook deze kerk sterk genoeg om echtparen uit te sturen naar andere steden. Daarnaast nam Evangelie gemeente De Deur in Zwolle, Nederland, ook de verantwoordelijkheid op zich voor een halfjaarlijkse Europese Bijbelconferentie.

De CFM-gemeenten in Nederland dragen de naam "Evangeliegemeente De Deur". Op dit moment heeft De Deur Nederland ongeveer 50 kerken. Vanuit De Deur Nederland zijn er ook zo’n 25 kerken geplant in het buitenland: Aruba, Bonaire, China, Curaçao, India, Peru, Portugal, Rwanda, Sint-Maarten, Slowakije, Zuid-Afrika, Suriname en Tsjechië.

De Deur in Alphen adR is opgericht in augustus 2001. In februari 2012 hebben we in samenwerking met de Zwolle kerk een echtpaar uitgestuurd naar Grand Bassam, Ivoorkust.

Internationaal valt de Deur Alphen adR onder de Christian Fellowship Ministries met wereldwijd meer dan 2.200 kerken in meer dan 100 landen.